Ο 5ος «Αρσάκειος Δρόμος» διοργανώνεται την Κυριακή 22 Οκτωβρίου 2023, στις 09.00 το πρωί. Είναι ένας δρόμος ανοικτός σε όλους, όσοι θα ήθελαν να συμμετάσχουν σε μια αθλητική γιορτή των Αρσακείων Σχολείων.
 

Μια τέτοια ημέρα, ημέρα γιορτής για την εκπαίδευση, τον πολιτισμό και τον αθλητισμό, θα συμβάλει στην ενίσχυση των δεσμών μεταξύ μαθητών των σχολείων, δημοτών, αθλητών και κοινωνικών φορέων τής περιοχής μας, με σκοπό την ανάδειξη των αξιών τής κοινωνικής ευαισθησίας, τής ευγενούς άμιλλας και τής πολύπλευρης καλλιέργειας, αξίες που υπηρετούν με συνέπεια εδώ και δεκαετίες, από την ίδρυσή τους το 1836, τα Αρσάκεια Σχολεία.

Πιο συγκεκριμένα η ιδέα και η υλοποίηση της διοργάνωσης του Αρσάκειου Δρόμου γεννήθηκε από την ανάγκη :


- να αναδειχθούν μέσα από τον αθλητισμό τα κοινωνικά και πολιτιστικά ιδεώδη (το ευ αγωνίζεσθαι, η αξία της προσωπικής υπέρβασης και η πίστη στην προσπάθεια με κανόνες), τα οποία αποτελούν μέρος των εκπαιδευτικών αξιών που υπηρετούν τα Σχολεία της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας.


- να εδραιωθεί η σχέση εκπαιδευτικών δράσεων με την κοινωνική προσφορά  καθώς και τις σύγχρονες κοινωνικές ανάγκες, όπως είναι η άθληση των ανθρώπων στα σύγχρονα αστικά κέντρα, ειδικά μέσα από συλλογικές δραστηριότητες.


-να δημιουργηθούν δεσμοί ευρύτερης συνεργασίας με εκπαιδευτικούς και κοινωνικούς φορείς.


-να θεσμοθετηθεί μια μεγάλη αθλητική γιορτή, σημείο αναφοράς και συνάντησης για αποφοίτους, γονείς, μαθητές, δρομείς και αθλητές.