Ημερομηνία διεξαγωγής: 22 Οκτωβρίου 2023


Ώρα Εκκίνησης:
 09.00πμ


Δικαίωμα Συμμετοχής:

Για να συμμετάσχει κάποιος στους Αγώνες Δρόμου 5 & 10 χλμ. καθώς και στο δυναμικό βάδην 5χλμ θα πρέπει να έχει συμπληρώσει το 12ο έτος της ηλικίας του (γεννημένοι το 2011 και μεγαλύτεροι). Το κόστος συμμετοχής για τους δρομείς είναι 10 ευρώ για τους μαθητές Γυμνασίου-Λυκείου και 12 ευρώ για τους ενήλικες. 

 


Κέντρο Εγγραφών Διοργάνωσης:
 Αρσάκεια Τοσίτσεια Σχολεία Εκάλης 

Το Κέντρο Εγγραφών της Διοργάνωσης, από όπου όλοι οι ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟΙ δρομείς θα πρέπει να παραλάβουν τον αριθμό συμμετοχής τους με το chip χρονομέτρησης, θα είναι ανοικτό για το κοινό τις παρακάτω μέρες και ώρες:

Σάββατο 21 Οκτωβρίου 2023: 10.00 – 18.00

Κυριακή 22 Οκτωβρίου 2023: 07.00 - 08.00

ΝΕΕΣ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΔΕΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΓΓΡΑΦΩΝ - ΚΑΘΕ ΕΓΓΡΑΦΗ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΕΤΑΒΙΒΑΖΕΤΑΙ


Περιγραφή Διαδρομής:

Αφετηρία: Η εκκίνηση του Αγώνων Δρόμου 5 & 10 χιλιομέτρων καθώς και του αγώνα δυναμικού βάδην 5χλμ δίνεται εντός των κτηριακών εγκαταστάσεων του σχολείου.

Διαδρομή: Η διαδρομή των 5χλμ ακολουθεί τις οδούς: Έξοδος από τις κτηριακές εγκαταστάσεις του σχολείου, Λ. Μαραθώνος (με κατεύθυνση προς Αγ. Στέφανο), Αναστροφή στο ύψος της Οδού Γρ. Λαμπράκη, Είσοδος στις κτηριακές εγκαταστάσεις του σχολείου, χωμάτινη διαδρομή εντός των κτηριακών εγκαταστάσεων του σχολείου, Τερματισμός. Για την ολοκλήρωση της διαδρομής των 10 χιλιομέτρων οι δρομείς θα πρέπει να επαναλάβουν τη διαδρομή των 5χλμ. 

Τερματισμός: Οι αθλητές  τερματίζουν εντός των κτηριακών εγκαταστάσεων του σχολείου, στο ίδιο σημείο από όπου ξεκίνησαν.


Χρονικό Όριο Ολοκλήρωσης Αγώνα:

Το χρονικό όριο τερματισμού είναι 90 λεπτα. Όλοι οι συμμετέχοντες θα πρέπει να έχουν τερματίσει μέχρι τις 10.30.


Υγεία Συμμετεχόντων:

Όλοι οι δρομείς-βαδιστές συμμετέχουν στον αγώνα ΜΕ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ΕΥΘΥΝΗ. Οι διοργανωτές δεν φέρουν καμία ευθύνη για ζητήματα που αφορούν στην υγεία των συμμετεχόντων και οφείλονται σε έλλειψη προληπτικού ιατρικού ελέγχου. Συστήνεται στους συμμετέχοντες να έχουν υποβληθεί σε πρόσφατη ιατρική εξέταση πριν τη συμμετοχή τους στον αγώνα. Ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να δίνεται από τα άτομα τα οποία αντιμετωπίζουν οποιασδήποτε μορφής καρδιολογικό πρόβλημα. Επίσης, συστήνεται στους συμμετέχοντες άνω των 35 ετών να προβούν σε πλήρη καρδιολογικό έλεγχο πριν τη συμμετοχή τους στον αγώνα. Οι διοργανωτές δεν θα ζητήσουν ιατρικές βεβαιώσεις για κανένα αθλητή-αθλήτρια, δεδομένου ότι όλοι οι συμμετέχοντες αγωνίζονται με αποκλειστικά δική τους ευθύνη και οι ανήλικοι με ευθύνη των κηδεμόνων τους.


Σταθμοί υποστήριξης:

Στην αναστροφή της διαδρομής του Αγώνα Δρόμου 5χλμ λειτουργεί σταθμός υποστήριξης των συμμετεχόντων δρομέων. Εμφιαλωμένο νερό και μπανάνες θα διατίθενται στον Τερματισμό.


Έπαθλα:

 Έπαθλα (μετάλλιο και δίπλωμα) απονέμονται στους τρεις πρώτους  νικητές Ανδρών και Γυναικών ηλικίας 18-45 και 45 και άνω. Επιπλέον θα βραβευθούν οι τρεις πρώτοι νικητές στην κατηγορία μαθητών (12-17 ετών).

  Σε όλους τους δρομείς που θα τερματίσουν θα δοθεί αναμνηστικό μετάλλιο, ενώ μετά την ανακοίνωση των Επίσημων Αποτελεσμάτων του αγώνα θα μπορούν οι δρομείς να κατεβάσουν δωρεάν από την ιστοσελίδα της διοργάνωσης το πιστοποιητικό συμμετοχής τους με τους χρόνους του τερματισμού τους.

Πακέτο Παροχών

Κάθε δρομέας-βαδιστής θα παραλάβει start pack που θα περιλαμβάνει τον αριθμό συμμετοχής, τον αυτοκόλλητο αριθμό για τα προσωπικά του είδη, chip ηλεκτρονικής χρονομέτρησης, μπλουζάκι αγώνα.