22 Οκτωβρίου 2023, Ώρα Εκκίνησης: 09.00

 

ΟΡΙΟ ΗΛΙΚΙΑΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Για να συμμετάσχει κάποιος στους Αγώνες Δρόμου 5 & 10 χλμ θα πρέπει να έχει συμπληρώσει το 12ο έτος της ηλικίας του (γεννημένοι το 2011 και μεγαλύτεροι).

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ

Αφετηρία: Η εκκίνηση των Αγώνων Δρόμου 5 & 10 χλμ  καθώς και του Δυναμικού Βάδην 5χλμ. δίνονται εντός των κτιριακών εγκαταστάσεων του σχολείου.

Διαδρομή: Η διαδρομή του Αγώνα Δρόμου 5χλμ καθώς και του Δυναμικού βάδην 5χλμ ακολουθεί τις οδούς: Έξοδος από τις κτιριακές εγκαταστάσεις του σχολείου, Λ. Μαραθώνος (με κατεύθυνση προς Αγ. Στέφανο), Ανστροφή στο ύψος της Οδού Γρ. Λαμπράκη, Είσοδος στις κτιριακές εγκαταστάσεις του σχολείου, χωμάτινη διαδρομή εντός των κτιριακών εγκαταστάσεων του σχολείου, Τερματισμός. Για την διαδρομή των 10χλμ οι δρομείς θα πρέπει να επαναλάβουν τη διαδρομή των 5χλμ.

Τερματισμός: Οι αθλητές  τερματίζουν εντός των κτιριακών εγκαταστάσεων του σχολείου, στο ίδιο σημείο από όπου ξεκίνησαν.


Πριν τον Αγώνα

ΠΡΙΝ ΞΕΚΙΝΗΣΕΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ

Πριν ξεκινήσετε από το σπίτι σιγουρευτείτε ότι έχετε μαζί σας τα ακόλουθα:

1. Τον αριθμό συμμετοχής, το chip χρονομέτρησης  και τις παραμάνες 

2. Την πλαστική τσάντα για τα ρούχα, με κολλημένο επάνω της το αυτοκόλλητο με τον αριθμό συμμετοχής σας


ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΩΝ & ΙΜΑΤΙΣΜΟΥ

Οι δρομείς θα πρέπει να τοποθετήσουν τα προσωπικά τους αντικείμενα και τον ιματισμό τους μέσα στην πλαστική τσάντα που θα παραλάβουν μαζί με τον αριθμό συμμετοχής τους από το Κέντρο Εγγραφών της διοργάνωσης.

Η πλαστική τσάντα με τα προσωπικά αντικείμενα, για όσους δρομείς το επιθυμούν, θα πρέπει να έχει παραδοθεί το αργότερο 20 λεπτά πριν την εκκίνηση, στην οριοθετημένη περιοχή που θα βρίσκεται πλησίον του σημείου εκκίνησης.

Αμέσως μετά τον τερματισμό η παραλαβή της πλαστικής τσάντας γίνεται από τους ίδιους τους δρομείς με τη βοήθεια εθελοντών, από το ίδιο σημείο όπου την παρέδωσαν, με την επίδειξη του αριθμού συμμετοχής τους.

Πάνω στην πλαστική τσάντα θα πρέπει να διακρίνεται ευκρινώς ο αριθμός συμμετοχής του δρομέα. Η τσάντα πρέπει να είναι καλά κλεισμένη και δεν πρέπει να περιέχει ταξιδιωτικά έγγραφα, χρήματα, τιμαλφή ή φάρμακα. Οι διοργανωτές δεν φέρουν καμία ευθύνη σε περίπτωση απώλειας αντικειμένων αξίας.


ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΔΡΟΜΕΩΝ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ

Οι συμμετέχοντες, θα πρέπει να να βρίσκονται στην Αφετηρία του Αγώνα τουλάχιστον μία ώρα πριν από την ώρα της εκκίνησης (δηλαδή στις 08:00 το αργότερο).


ΧΩΡΟΣ ΠΡΟΘΕΡΜΑΝΣΗΣ ΔΡΟΜΕΩΝ

Ως Χώρος Προθέρμανσης των δρομέων έχει οριστεί ο χώρος πίσω από την οριοθετημένη περιοχή της εκκίνησης, καθώς και το χωμάτινο μονοπάτι των εγκαταστάσεων.

 

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΔΡΟΜΕΩΝ ΣΤΗΝ ΕΚΚΙΝΗΣΗ

Το αργότερο 10 λεπτά πριν δοθεί η εκκίνηση, οι δρομείς θα πρέπει να έχουν πάρει θέση στο χώρο της εκκίνησης. 

 

Κατά τη διάρκεια του Αγώνα

ΠΑΡΕΧΟΜΕΝΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ:

Κατά μήκος της διαδρομής των 5 και 10 xλμ θα υπάρχουν σταθμοί υποστήριξης των δρομέων. Ανά μερικές εκατοντάδες μέτρα θα υπάρχουν διασώστες ή/και γιατροί. Εμφιαλωμένο νερό θα διατίθεται σε όλους τους συμμετέχοντες στον Τερματισμό.

 

ΧΡΟΝΙΚΟ ΟΡΙΟ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ –  ΔΡΟΜΕΙΣ ΕΚΤΟΣ ΧΡΟΝΙΚΟΥ ΟΡΙΟΥ

Οι Αγώνες Δρόμου 5 & 10 χλμ ολοκληρώνονται στις 10:30,  90' μετά την εκκίνηση. Εάν η επίδοση του δρομέα απαιτεί περισσότερο χρόνο από τον καθορισμένο θα πρέπει να γνωρίζει ότι συνεχίζει με δική του ευθύνη επί του πεζοδρομίου.

 

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΧΡΟΝΟΜΕΤΡΗΣΗ

Ηλεκτρονική χρονομέτρηση θα υπάρχει στην Εκκίνηση και τον Τερματισμό. Επίσης  θα υπάρχουν σε ενδιάμεσα σημεία της διαδρομής ζώνες ηλεκτρονικού ελέγχου και χρονομέτρησης. Όποιος δρομέας δεν έχει ηλεκτρονική ένδειξη στην εκκίνηση, τον τερματισμό καθώς και στα ενδιάμεσα σημείο ελέγχου ακυρώνεται. Μόνο για τους αθλητές που τερματίζουν εντός του χρονικού ορίου ολοκλήρωσης του αγώνα καταγράφεται και ανακοινώνεται η τελική επίδοση.

Όλοι οι συμμετέχοντες δρομείς θα πρέπει να φέρουν το chip χρονομέτρησης που παραλαμβάνουν από το Κέντρο Εγγραφών, προκειμένου να καταγραφούν οι χρόνοι και οι επιδόσεις των.


ΠΕΡΙΣΥΛΛΟΓΗ ΔΡΟΜΕΩΝ ΠΟΥ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΠΟΥΝ

Τους δρομείς ακολουθεί όχημα της Οργανωτικής Επιτροπής που μεταφέρει στον τερματισμό όσους δεν μπορούν ή δεν επιθυμούν να ολοκληρώσουν την προσπάθειά τους.  Εάν κάποιος δρομέας εγκαταλείψει την προσπάθειά του για οποιοδήποτε λόγο, θα πρέπει να επικοινωνήσει με κάποιον υπεύθυνο ή εθελοντή της Οργανωτικής Επιτροπής σε οποιοδήποτε σημείο της διαδρομής.

Σε περίπτωση που κάποιος δρομέας δεν χρειάζεται ιατρική βοήθεια, μπορεί:

(α) να παραμείνει στο σημείο όπου σταμάτησε την προσπάθεια του μέχρι να τον περισυλλέξει σύντομα όχημα της διοργάνωσης που θα τον μεταφέρει υποχρεωτικά στον τερματισμό,

(β) να περιμένει το όχημα που ακολουθεί τους τελευταίους δρομείς και περισυλλέγει τους αθλητές που εγκαταλείπουν, ή

(γ) να κατευθυνθεί προς τον τερματισμό με δική του ευθύνη.

Στον Τερματισμό και Μετά τον Τερματισμό

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟ

Άμεση ιατρική βοήθεια μπορεί να παρασχεθεί από το ιατρικό προσωπικό που βρίσκεται στην περιοχή του τερματισμού. Αμέσως μετά τον τερματισμό οι δρομείς παραλαμβάνουν αναμνηστικό μετάλλιο και κατευθύνονται για την παραλαβή των ρούχων.

Η παραλαβή της πλαστικής τσάντας αμέσως μετά τον τερματισμό γίνεται από τους ίδιους τους δρομείς με τη βοήθεια εθελοντών, από το ίδιο σημείο όπου την παρέδωσαν, με την επίδειξη του αριθμού συμμετοχής τους.

Στην έξοδό τους από τον χώρο τερματισμού στους συμμετέχοντες προσφέρονται νερό και μπανάνες, κλπ.


ΑΠΟΔΥΤΗΡΙΑ

Αφού παραλάβουν την τσάντα με τα ρούχα τους, οι δρομείς μπορούν να κάνουν χρήση των αποδυτηρίων (ανδρών και γυναικών).


ΑΠΟΝΟΜΕΣ ΕΠΑΘΛΩΝ

Έπαθλα (μετάλλιο και δίπλωμα) απονέμονται στους τρεις πρώτους  νικητές Ανδρών και Γυναικών ηλικίας 18-45 και 45 και άνω. Επιπλέον θα βραβευθούν οι τρεις πρώτοι νικητές στην κατηγορία μαθητών (12-17 ετών)